Westboro Home by Kariouk Associates
Ottawa-based Kariouk Associates have designed the Westboro Home in Ontario, Canada

 Design Challenge:
The site for this home was a narrow lot in a downtown neighborhood, Which Carried with it extensive code limitations on side windows. Further Negotiating A challenge was the difference in grade between the two neighbouring lots: an already steeply sloping site, the neighbors to the West raised an additional 1.5m họ rear yard, ultimately creating a lot neighbouring difference in heights of approximately 2.5m

Design Response:
The design of the home revolves around a two storey, light-filled courtyard garden raised. The garden takes a "bite" out of the tight, permissible building area, however it allowed for an extensive amount of glass otherwise Furniture, Due to restrictive building code requirements, would not be possible. The courtyard's open Remains lot-line side, while its three interior sides are filled with windows and bring natural light into the heart of the home on Both living floors. The courtyard is filled with ornamental plantings, and while it serves as a "daylight-magnet," It also serves as a lush, visual focus for each of the primary living spaces of the home.

Upon stepping into the foyer, one is ngay hiển with a series of linked views Furniture unite the very front of the home to the very back of the property. The opposing interior wall of the foyer is Entirely glass and shows the exterior, raised garden courtyard, this view joins Continues through the courtyard and the interior of the formal dining room, then extends this view to an exterior garden bridge over the lower rear yard Furniture ultimately joins visually to the interior of a three-season pavilion reading set in the rear yard.

A sense of privacy is created, despite the numerous and large windows were Achieved Furniture, as the main living areas begin a full-flight above street level, a slate and glass entry stair and walkway create a generous arrival point for visitors. Likewise, the stair entry / foyer is clad in white masonry volume in order to visually advance and welcome visitors Towards the walkway (while the volume housing the primary living spaces as well as the garage is clad in black clapboard below in order to recede from the Sidewalk ). A continuous visual and spatial Entirely cuts through the gap between the light and dark home volumes, an open-riser stair is inserted into void Furniture, Set Against the backdrop of the garden courtyard.


Post a Comment